Tarief & vergoeding

 

Behandeltarief & vergoeding bij Psycholoog Almere


Mijn behandeltarieven zijn als volgt:

  • Individueel intakegesprek: € 100,- per uur, na 18:00 € 120,-
  • Individueel psychologisch consult: € 100,-
  • Individuele wandeltherapie: € 100,-
  • Individuele pianotherapie: € 100,-
  • Intakegesprek voor relatietherapie: € 150,- per anderhalf uur
  • Relatietherapie: € 150,- per anderhalf uur, na 18:00 € 180,-

De individuele sessies duren standaard 60 minuten (hier kan op verzoek van afgeweken worden).


Vergoedingen

Mijn sessies worden doorgaans niet vergoed. Wel is het soms mogelijk om de sessies (gedeeltelijk) vergoed te krijgen via de werkgever. Je kunt mij dan ook altijd bellen of mailen om een offerte hiervoor aan te vragen. Overigens worden relatietherapie, coaching in het algemeen en behandelingen in verband met burn-out, assertiviteit en slaap- en aanpassingsstoornissen sowieso niet vergoed door verzekeraars. De zorgkosten die niet vergoed worden door je zorgverzekering kun je echter wel opgeven bij het doen van je aangifte inkomstenbelasting.


Ik probeer wachttijden te vermijden, dus als je mij belt of mailt om een afspraak te maken, kun je vaak al dezelfde week nog bij mij terecht. Als je gedeeltelijk vergoed wordt, heb ik de verwijsbrief van je huisarts nodig, maar word je niet vergoed, dan hoef je mij alleen maar te bellen of te mailen en kunnen we direct een afspraak inplannen voor een intakegesprek.

Tarief naar inkomen

Als mijn manier van werken jou aanspreekt, maar je inkomen is niet toereikend en je kunt op geen enkele wijze vergoeding voor de sessies krijgen, dan kunnen we aan de hand van je inkomen een lager tarief afspreken.


Sessies na 18:00 uur mogelijk

Omdat het niet voor iedereen altijd mogelijk is overdag af te spreken, is er ook de optie om na zessen af te spreken tegen een hoger tarief (€ 120,- per uur). In de zomer is het vaak nog mogelijk om tot een uur of negen ’s avonds te wandelen. Ook piano-, “gewone” of relatietherapie kan in de avonduren gegeven worden.


Betaling

Na elke sessie stuurt mijn virtueel assistente, Heidi Emons, de factuur per mail, die je vervolgens binnen 14 dagen kunt voldoen. Het is belangrijk te weten dat in het geval van (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling je zelf de factuur naar je verzekeraar of werkgever door dient te sturen.


Als je verhinderd bent

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn en je meldt dit telefonisch of per mail minstens 24 uur van tevoren, dan krijg je ook geen factuur toegemaild.


Neem contact op of maak een afspraak
 
Top